fbpx

‘Personal training heeft ons in een lastige periode fysiek op de been gehouden’

In juni 2011 stapte ik voor het eerst binnen bij Sportcentrum Oudenrijn met het voornemen om in de periode tussen het einde van het zojuist afgelopen hockeyseizoen en de start van het  nieuwe seizoen mijn conditie op peil te houden. Aangezien tijd een schaars goedje is leek het mij het beste om eerst een paar keer met een personal trainer aan de slag te gaan zodat ik goed wegwijs zou worden in het scala aan mogelijkheden van alle apparatuur.

Al gauw werd mij duidelijk dat een uurtje PT heel wat effectiever is dan zelf uitvogelen welke oefeningen het beste voor je zijn. Zodoende ben ik ook tijdens het hockeyseizoen met de PT doorgegaan. Liana neemt als personal trainer haar werk heel serieus. Het is echt ‘personal’. Elke vraag, of wens, probleem of PHPD (pijntje hier, pijntje daar) wordt persoonlijk benaderd. Oefeningen worden zo nodig ter plekke aangepast aan de situatie van de dag. De aandachtsvelden core stability, spierversterking en conditie komen om en om aan bod.

Mijn enthousiasme voor de PT van Liana maakte Tom, mijn echtgenoot, nieuwsgierig. Tom is niet zo’n sporter (met een beetje overdrijving kun je stellen dat hij vindt dat een F1 wedstrijd van Max Verstappen kijken ook sporten is). Zodoende zijn we begin 2012 samen bij Liana gaan trainen. In 2005 is Tom aan een rughernia geopereerd. Het is niet verwonderlijk dat zijn rug ook na deze ingreep een zwakke plek bleef. Tijdens de PT besteedt Liana daar extra aandacht aan. Hierdoor is zijn rug nu veel sterker en stabieler en heeft hij er nagenoeg geen last meer van.

Inmiddels trainen wij nu ruim 5 jaar wekelijks samen bij Liana. We kweken geen spierbundels, maar vinden het wel fijn dat we merken dat de trainingsarbeid resultaat heeft. Als lid van het Klokkenluidersgilde in Utrecht luidt ik regelmatig klokken van meer dan 2000 kg. Het is dan wel heel grappig om te zien dat veel stevige kerels daar meer moeite mee hebben dan ik. Dan wordt echt duidelijk dat kracht niet altijd af te meten aan iemands postuur.

Hoewel we het geen van beiden het leukste denkbare uitje vinden (het heerlijkste aan de training is het moment waarop Liana zegt: ‘Jullie zijn klaar voor vandaag!’). zijn we ervan overtuigd dat we dankzij de PT fitter zijn en ‘beter in ons vel’ zitten. Het heeft ons in een heel lastige periode fysiek op de been gehouden. Met een goede lichamelijke conditie sta je steviger in je schoenen (en dat geldt niet alleen voor je sportschoenen). Door de sfeer tijdens de PT maakt Liana er niet alleen een goed besteed maar toch ook wel aangenaam uurtje van. Zij weet ons net iets verder te laten gaan dan we denken te kunnen. ‘Volgens mij kan er nog wel een kilootje bij’, zegt ze dan met een glimlach, terwijl ze het gewicht wat zwaarder zet. Ze houdt echter niet alleen in de gaten of je niet ‘te licht of te zwaar traint, maar vooral ook of je de oefeningen technisch goed uitvoert. Daardoor heb je  maximaal profijt van de inspanningen, en dat is natuurlijk wel zo prettig. Onze insteek is om zo fit mogelijk oud te worden. Liana draagt daar met een lach haar steentje aan bij.

PT is natuurlijk een luxe vorm van fitness, maar de ‘stok achter de deur’ dat er iemand op je staat te wachten, zorgt ervoor dat je geen training overslaat. Als die PT-er je dan ook nog op een verantwoorde manier aan het werk zet en dat ook nog eens op een heel leuke manier weet te brengen dan is dat het dubbel en dwars waard.

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is.

Scroll naar top