*|MC:SUBJECT|*

Beste leden,


De dagen worden weer langer, de lente komt er weer aan en er zijn weer een paar veranderingen waar we je graag over vertellen in deze nieuwsbrief!

Allereerst willen we je er kort wijzen op hoe we het beste de verspreiding van virussen kunnen voorkomen en geeft Jasper je een update. Ook hebben we voor de maand maart een leuke special in het vooruitzicht en komen er extra Funxtionlessen op het rooster.

Daarnaast een bericht van onze fysio: Peesklachten? Laat dan nu een echo maken. Ook diëtiste Maud verwend ons weer met een aanbieding voor heerlijke en gezonde recepten, en instructeur Lies stelt zich aan je voor.

Tot snel in het Sportcentrum!
Preventie verspreiding coronavirus

Beste sporters,
 
De wereld is al enkele weken in de ban van het coronavirus. Afgelopen dagen zijn ook de eerste gevallen in Nederland opgedoken. Hoewel er tot op heden geen reden voor zorg is, zijn we ons als Sportcentrum bewust van het feit dat er dagelijks veel gasten bij ons over de vloer komen. Om deze reden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en iedereen vragen om zoveel als mogelijk onderstaande preventieve handelingen in acht te nemen.
 
Let op; deze handelingen zijn niet alleen effectief om de verspreiding van het coronavirus te beperken, maar evenzeer voor de verspreiding van reguliere (griep)virussen.
 
-       Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog ipv in je handen
-       Was regelmatig je handen met water en zeep
-      Maak het (cardio)fitness apparaat altijd even schoon na het sporten

 
Tot slot de belangrijkste; ben je ziek en/of heb je koorts: kom niet sporten. Niet alleen voorkom je zo dat je verwekkers verspreid, maar bovenal is het medisch gezien ook niet verantwoord om bij ziekte of koorts te sporten.
 
Alvast dank voor jullie medewerking,
 
Sportieve groet,
 
Team Sportcentrum Oudenrijn


Zie hier het bericht op de website. 
Een update van Jasper

Beste leden,
 
De traditionele drukke maanden januari en februari liggen al weer achter ons. De hoogste tijd voor een update:
-          Inschrijven groepslessen: In januari zijn we gestart met het online inschrijven voor lessen. Voor iedereen nieuw en ‘wennen’. Een kleine twee maanden later zijn wij blij met hoe het gaat. Een aantal leden maakte zich zorgen om dat de lessen door het online inschrijven voller zitten. Wellicht is dit deels waar, maar het voornaamste verschil komt niet door het online inschrijven, maar door het feit dat januari traditioneel veel drukker is dan december (toen we nog niet online inschreven).
Wij hebben geprobeerd iedereen te helpen de afgelopen twee maanden. Zodanig dat je niet steeds opnieuw in hoeft te loggen, maar het als een app op je telefoon te hebben staan. Heb je dit nog niet; loop even langs bij de balie!
Tot slot nogmaals het verzoek om je tijdig uit te schrijven mocht je onverhoopt toch niet meedoen aan een les.

-          Onze app houdt op te bestaan. Mocht een groepsles onverhoopt niet doorgaan laten we dit persoonlijk weten aan diegene die ingeschreven zijn en niet meer via een push-bericht. Ik wil jullie dan ook vragen de app van jullie telefoon te verwijderen. 

-          We hebben de FunXtionvloer fors uitgebreid. Niet om aan meer personen tegelijk les te kunnen geven, maar juist om een plek te bieden aan eenieder die grondoefeningen wilt doen tijdens de lesjes. Het nieuwe deel van de vloer zal dan ook niet gebruikt worden voor de FunXtion. Zie hieronder de foto's van dit nieuwe deel.

-          Binnen drie maanden gaan we afscheid nemen van onze zonnebanken. Niet omdat deze niet meer functioneren, maar omdat wij dit niet vinden passen bij een gezonde levensstijl. De komende tijd zullen we dit netjes afhandelen met mensen die nog tegoeden hebben voor onze zonnebank.

-          In de komende maanden zullen wij ook de zone bij onze voordeur en op ons terras rookvrij gaan maken. Ook omdat wij dit niet vinden passen bij wie wij willen zijn. Wel zullen wij, op veel minder prominente plekken, zorgen voor een rookruimte.

-          Spinningfietsen; al lange tijd hebben wij de grote wens voor nieuwe spinningfietsen. Er zijn zelfs al testfietsen geweest. Hoewel ik, gezien de enorme investering die het is, nog geen garantie kan geven over het aanschaffen hiervan wil ik hier wel nogmaals duidelijk maken dat nieuwe spinningfietsen echt bovenaan onze investeringslijst staat. Zodra het kan zullen we dit onmiddellijk doen en communiceren.


Zie hier het bericht op de website. 

Uitbreiding Funxtionvloer

Hieronder een foto van de uitbreiding van de Funxtionvloer:

Special van de maand maart: Expeditie Robinstrong

Mijn naam is Susan Hullegien en ik ben tweedejaars student van het ROC Midden Nederland. Voor de opleiding Sport en Bewegen loop ik sinds september 2019 stage bij Sportcentrum Oudenrijn. Op dinsdag, vrijdag en zondag ben ik te vinden in de fitnessruimte.

Naast het geven van de funxtion lessen, assisteren bij de cardio apparaten en het adviseren bij de schema's, mag ik ook een mini evenement organiseren, genaamd Expeditie Robinstrong. Twee teams strijden op 13 maart van 19.00-20.00 uur sportief tegen elkaar op verschillende onderdelen. Iedereen vanaf 10 jaar kan zich vanaf nu online inschrijven; deelname is gratis


Graag tot 13 maart of op een van mijn stagedagen!


Zie hier het bericht op de website. 

Vanaf nu: extra Funxtion lessen!

Daar we merken dat er veel lessen vol zitten de afgelopen maanden gaan we de komende tijd meer lessen aan ons rooster toevoegen. De volgende funxtion lessen zijn al zeker:
- Dinsdagavonden 19.00 uur
- Donderdagavonden 19.00 uur
- Vrijdagavond 20.15 uur
 
Houdt het rooster goed in de gaten er bestaat en kans dat er hier en daar nog wat gaat bijkomen!


Zie hier het bericht op de website.

Peesklachten? Laat nu een echo maken!

Pees problematiek komt vaak voor in het menselijk lichaam. Eén van de oorzaken kan veroudering van het weefsel of overbelasting van de pees zijn. Daarnaast kan de pees geïrriteerd raken door:

  • leeftijd
  • overgewicht
  • nieuwe sport of hobby
  • ongetraind fanatiek gaan sporten
De hersteltijd van een pees is helaas erg lang, omdat deze minder doorbloed is. Ook kunnen klachten in stand  gehouden worden door:
  • Te trainen met dezelfde (te hoge) intensiteit
  • Geen rust of onvolledige rust te nemen
Om goed te kunnen herstellen is het belangrijk om:
  • Te trainen met een juiste belasting (binnen de pijngrens)
  • Een balans tussen rust en belasting te vinden
  • Goede sportkleding/schoeisel te dragen
Door middel van een echo kan de pees goed in beeld gebracht worden en de kwaliteit worden beoordeeld.
Op de echo zijn allerlei belangrijke structuren te zien zoals:
  • Pees/ligamenten
  • Kalk
  • Bot
  • Slijmbeurs

Middels een echo kunnen we beoordelen in welke fase van herstel je zit en wat je het beste kunt doen om zo optimaal mogelijk te herstellen.
Maak nu een afspraak bij één van onze specialisten voor advies! Wij zijn bereikbaar op:

T 088 708 08 00
M 0652322631 (alleen whatsapp)
medicort.nl

Zie hier het bericht op de website. 

ACTIE! Alle tips & tricks en 85 recepten

85 recepten voor gezonde soepen en avondmaaltijden.
 

 
Gezond eten begint in de keuken. Waarschijnlijk heb je al meerdere receptenboeken in de keuken liggen. Maar welk receptenboek geeft je de juiste gezonde hoeveelheden? En in welke receptenboeken staat nu echt duidelijk uitgelegd wat een recept gezond of ongezond maakt? Dit digitale receptenboek helpt je daarmee! Naast alle tips en tricks vind je in dit boek 20 soeprecepten om te variëren en meer dan 65 recepten voor avondmaaltijden vol variatie. 
 
Bestel nu jouw exemplaar van het digitale receptenboek voor slechts €7,95! Klik hier om te bestellen.
 
Maak een plan om in 2020 jouw gezondheidsdoel te bereiken
Je hebt een doel. Maar soms mist bij het actie ondernemen nog een goed plan. Heb jij goed nagedacht over hoe jij jouw doel gaat bereiken? Mijn 10 stappenplan helpt je om dit duidelijk op papier te zetten en om tot actie over te gaan. Download hier de Gezonde Gewichtsformule direct gratis. En ga tot actie over.

Meer tips? Houd de website in de gaten of volg ons op 1 van onze social media kanalen, Facebook, Instagram, Twitter of Linked-In. Blijf altijd op de hoogte van nieuwe tips, recepten en weetjes.

Jouw Diëtist en coach
Maud Bogers


 
T:        06 12 98 42 50
@:      maud@goedgevoed-goedgetraind.nl
W:       www.goedgevoed-goedgetraind.nl

Zie hier het bericht op de website. 

Even voorstellen ..... Lies

Ha toppers van Sportcentrum Oudenrijn,

Voor een aantal een bekend gezicht, voor een aantal een nieuw gezicht. Ik ben Lies van Straaten. Doe aan topsport basketbal bij de club Loon Lions in Landsmeer. Vorig jaar heb ik mijn fitness trainer A diploma bij het SCO behaald.
Ik hoop jullie op de zondagochtend tussen 08.30 en 12.00 te zien. Vooral bij de funxtion lessen gaan we op de vroege morgen lekker van start met vol energie en positiviteit.

Zie ik jullie dan?!

Zie hier het bericht op de website. 

Onze jarigen in maart

Lisa       - 1 maart       - balie
Len        - 2 maart      - groepslessen
Chantal  - 11 maart    - balie 
Rob        - 15 maart    - management

Gefeliciteerd allemaal!

Sportcentrum Oudenrijn 
Europaweg 48
3451 HG Vleuten- De Meern

Tel: 030 666 46 86 
Fax: 030 666 46 93

Info@sportcentrumoudenrijn.nl
www.sportcentrumoudenrijn.nl
Openingstijden
Ma, wo en vr:
07:00 - 23:00 uur

Di en do:
08:30 - 23:00 uur

Za en zo:
08:30 - 17:00 uur






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*