fbpx

Word collectant voor Alzheimer Nederland!

Je hoeft als sporter geen Elfstedentocht te zwemmen om iets te doen voor een goed doel.

Word collectant voor Alzheimer Nederland!

Wat een geweldige prestatie was dat vorige maand van Maarten van der Weijden. Zoiets is niet voor iedereen weggelegd. Maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van de jaarlijkse Alzheimercollecte door zich op te geven als collectant voor de collecteweek van 5-10 november.

Sinds een aantal jaren collecteer ik, Tonneke de Rooij, ook sporter bij SCO en op maandag- , woensdag-, en vrijdagochtend te vinden in de fitnessruimte, voor Alzheimer Nederland. De laatste twee jaar daarvan organiseer ik nu ook de collecte voor De Meern. En we hebben heel hard nieuwe collectanten nodig.

Collecteren voor Alzheimer Nederland is dankbaar werk en geeft veel voldoening. Veel mensen zijn bereid iets te geven, want eigenlijk kent iedereen helaas wel iemand met Alzheimer. Soms is dat een ouder of  opa of oma, die aardige oom of tante maar ook weleens een nog jonge zus, vriend of collega. Het lijkt alsof we machteloos staan tegenover de ziekte maar door simpelweg een paar uur of een uurtje van je tijd te geven kun je wel degelijk helpen. Het geld dat we met elkaar ophalen wordt immers besteed aan onderzoek naar de oorzaken van dementie en naar de mogelijkheden tot preventie en behandeling van de ziekte. Ook gaat een deel van het geld naar ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers o.a. via de Alzheimer Cafés waar de bezoekers informatie en hulp ontvangen en contact hebben met lotgenoten.

Geef je dus op als collectant want je doet niet alleen iets voor mensen met Alzheimer maar ook voor jezelf. Je bent toch weer een paar uur extra in beweging. Al zullen het er waarschijnlijk geen 55 worden zoals bij Maarten.

Wil je meedoen in De Meern ( De Meern, De Woerd of het Weer) geef je dan op bij Tonneke de Rooij: 06-45872613 of ajhderooy@hotmail.com. Ook in de rest van Vleuten-de Meern  zijn nieuwe collectanten hard nodig. Je kunt je opgeven bij Reinier Mijsberg: 06-24273088 of reinier@yaav.nl .
Aanmelden kan ook via https://www.alzheimer-nederland.nl/collecteren/collecteweek Hier is ook nog veel meer informatie  te vinden over Alzheimer Nederland en de collecte.

Alvast mijn hartelijke dank, Tonneke

 

 

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is.

Scroll naar boven