We zijn alweer 6 weken onderweg met expeditie SCO 5

Hard werken, voedingspatroon op orde brengen en gezelligheid

Het gaat zeker niet vanzelf, maar met steun van de groep is het stiekem nog leuk ook. Je krijgt er energie van!

Elmar is een lid van deze expeditie en wil graag het volgende met je delen…
‘Pijn. Ontzettend veel pijn doet het. De eerste keer bodypump met Eelke is net achter de rug en door de spierpijn lukt het me niet meer de trap af te lopen. Dan maar achterstevoren naar beneden. Pijn in mijn benen en pijn in mijn hoofd van de inspanning. ‘Waarom doe ik dit’, spookt er door mijn hoofd. Dit vindt toch niemand leuk?

Maar wat voelt het tegelijkertijd goed! En wat ís het nodig! Als ouwere-jongere van 41 met twee jonge kinderen merk ik dat het me soms moeite kost om hun energie bij te houden en ook tijdens mijn werk merk ik soms dat mijn gewicht en conditie me af en toe in de weg zit. Bijna 1.90m en ik heb de 94kg aangetikt. En dat ik de bovenste knoop van mijn broek geopend verstop achter een riem is ook al een teken aan de wand natuurlijk.
Het roer gaat om!

Dus doet het pijn. Maar het is lekkere pijn. En ik weet dat mijn maatjes die in hetzelfde schuitje zitten het ook ook voelen. Het is fijn om te weten dat ik er niet alleen voor sta. Samen met 15 anderen zijn we begonnen met Expeditie SCO en na een eerste eye-opener van de bodyscan gaan we er met elkaar volle bak tegenaan. Ten minste twee keer per week lekker sporten en met hulp van Diëtiste Marit eet ik inmiddels al een tijdje bewuster en gezonder. In de gezamenlijke whatsapp groep houden we elkaar scherp en delen we ekaars sterke en zwakke momenten. En dat voelt goed.

Inmiddels zijn we vijf weken verder en weet je wat ook goed voelt? Die bovenste open knoop van mijn broek, die is dicht. Sterker nog: ik doe mijn riem inmiddels een gaatje strakker!’

 

Scroll naar boven