fbpx

Voorkom vakantie kilo’s

7 manieren om de vakantie kilo’s te voorkomen…

Bang om aan te komen tijdens de vakantie? Dat is niet nodig.
Laat ik voorop stellen dat vakantie draait om genieten. Dat betekent dus ook lekker van het eten genieten. Nieuwe dingen proberen en wellicht een glaasje bier of wijn erbij. En dat lekker genieten, dan is voor velen vaak een valkuilen. Want lekker genieten is vaak gekoppeld aan: zo veel mogelijk eten. Kwantiteit gaat voor Kwaliteit. Pas op voor deze valkuil. Ga liever naar een restaurant waar je een lekkere maaltijd kunt bestellen, die qua portiegrootte neerkomt op de grootte van je normale avondeten, dan een all you can eat restaurant. Met deze 7 tips kun je zonder zorgen op vakantie gaan.

Nummer 1: Zorg voor een goed gevuld ontbijt met veel vezels. In elk land is wel iets volkoren te halen of kun je granen bij je yoghurt of kwark toevoegen. Ben je bang dat ze het daar niet hebben? Neem desnoods je eigen muesli of havermout mee in je koffer. Doe eens gek.
Nummer 2: Ga je op pad? Vergeet nooit je eten. Neem altijd fruit als tussendoortje mee. Ga nooit de deur uit zonder je gezonde overlevingspakket.
Nummer 3: Haal bij de supermarkt je eigen lunch to go. Je hoeft niet altijd in de middag bij een restaurant te stoppen. Je kunt ook zelf iets meenemen, scheelt vaak ook nog in kosten. Win-Win.
Nummer 4: Zoek van te voren uit waar je gaat uit eten en wat. Dit voorkomt dat je urenlang met een hongerige maag op zoek bent naar iets gezelligs. En vervolgens je bord in 5 minuten op is door de honger. Of juist dat je een half stokbrood op eet door de honger, voordat je avondmaaltijd geserveerd wordt. Kleine aandachtspunten, groot resultaat.
Nummer 5: Zoek bij het kiezen van een restaurant ook uit wat je gaat eten. Menukaarten zijn vaak ook online te vinden. Dit om te voorkomen dat je te veel gaat eten, of snelle ongezonde keuzes maakt. Als het restaurant een Nederlandse of Engelse menukaart mist, dan kun je altijd vragen om een extra salade erbij, mocht je bang zijn om niet voldoende groente binnen te krijgen.
Nummer 6: Drink de hele dag voldoende water. Neem altijd een flesje water mee op zak. Liever te veel dan te weinig. Een extra 1,5 kg waterfles meesjouwen zorgt ervoor dat je ook nog wat beter traint.
Nummer 7: Neem iets extra’s op de dagen dat je net wat meer beweegt dan de andere dagen. Ga je dus een hike van 4 uur maken, dan kun je echt wel dat ijsje nemen.

Kan niet misgaan zou ik zeggen. Maar mocht je toch merken dat je dit lastiger afgaat dan gedacht. Mocht je toch zijn aangekomen, dan ben je altijd welkom bij mij voor advies. Samen gaan we kijken hoe jij het beste geholpen bent om dichterbij je doel te komen. Neem contact op via de website en laat een berichtje achter.

Ik zou zeggen, geniet van de vakantie!

Groetjes,

Maud diëtiste

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is.

Scroll naar boven