fbpx

Voeding: Gezond en fit de zomer in

De zomer komt er weer bijna aan en veel mensen willen dan weer met een goed figuur op het strand kunnen liggen. Nu liggen er allerlei crashdiëten op de loer die beloven dat je binnen 1 maand 15 kg afvalt. Maar stiekem weet ook iedereen dat die kilo’s er weer aanvliegen wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten. Niet echt de juiste keuze dus… Maar is het dan al te laat om op een gezonde manier af te vallen voor de zomer? Nee, zeker niet! Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen:

1. Haalbare doelen stellen
Wees reëel en stel haalbare doelen voor jezelf op! Die kilo’s zijn er langzaam bijgekomen, dus verwacht niet dat je ze weer razend snel kwijtraakt. Onrealistische doelen levert alleen maar teleurstelling en frustratie op. Een ½ – 1 kilo per week is een gezonde manier van afvallen én haalbaar!

2. Beweeg dagelijks
Beweeg dagelijks 60 minuten: pak de fiets of ga wandelen. Probeer 2-3x per week te sporten. Doe bijvoorbeeld mee met de bootcamps: sporten en toch lekker buiten zijn.

3. Één moment van zondigen per week
Af en toe zondigen mag. Te streng voor jezelf zijn en niets lekkers meer mogen werkt niet. Je krijgt na een tijdje alleen maar meer behoefte hieraan waardoor je juist grote snaaimomenten krijgt. Gun jezelf daarom één moment in de week dat je iets eet/drinkt wat je lekker vindt. Probeer dan wel kleine porties te nemen, om ervoor te zorgen dat je jezelf niet meteen over-eet.

4. Ontbijt!
Ontbijten, het lijkt misschien een goed idee om dit over te slaan om kcal te besparen. Maar een goed, vezelrijk ontbijt brengt je spijsvertering op gang waardoor je gedurende de dag meer verbrandt, én minder snel trek zal hebben in extra’s.

5. Drink veel water!
Veel water drinken zorgt voor een voller gevoel in de maag. Daarnaast bevatten andere dranken (frisdranken, sappen etc.) veel suikers! Dit zijn heel veel loze calorieën die je binnen een paar slokken zo naar binnen giet.

Mocht je meer willen weten hoe je zo snel mogelijk op een gezonde manier kunt afvallen? Maak dan een afspraak! Vul onderstaand formulier in en kllik op verzenden. Diëtistenpraktijk Van Overveld neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Scroll naar boven