Uitleg/voorwaarden/regels 1 juli

LET OP: momenteel zijn wij gesloten, in elk geval t/m 9 februari. Zodra we jullie weer mogen verwelkomen, kun je op deze pagina weer lezen hoe we dat op een verantwoorde manier doen. Tot snel!

Online reserveren & regels en voorwaarden

Op deze pagina vind je alle informatie over onze regels en voorwaarden voor individueel sporten en voor onze groepslessen. Zo kunnen we allemaal weer lekker sporten, op een verantwoorde en veilige manier!

De volgende onderwerpen kun je op deze pagina vinden:

Algemene richtlijnen Fitness & Health tijdens Corona

Om verantwoord en veilig te kunnen sporten zijn er richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Grotendeels zijn deze richtlijnen gericht op ons als sportcentrum, maar een aantal richtlijnen zijn ook gericht op jou.

Zo vragen we je thuis te blijven wanneer je verkoudheidsklachten of verhoging hebt. Ook wanneer een huisgenoot koorts heeft of benauwdheidsklachten ervaart vragen we je thuis te blijven.

In het Sportcentrum is alles erop gericht de onderlinge afstand te waarborgen. Zo zal je op de eerste verdieping bijvoorbeeld merken dat de indeling is aangepast en er een looproute is. Een ander voorbeeld is dat een groot aantal groepslessen verplaatst naar grotere ruimtes. Al deze aanpassingen maken het mogelijk om deze onderlinge afstand te waarborgen, maar uiteindelijk is jullie inzet hier natuurlijk ook voor nodig. We rekenen dan ook op ieders begrip en medewerking.

We willen iedereen vragen een eigen handdoek en trainingsmatje en een flesje water of een gevulde bidon mee te nemen (ook voor individueel fitness) en vóór je naar ons komt nog naar het toilet te gaan.

De groepslessers willen we vragen om alleen nog schoenen te wisselen bij komst in het sportcentrum, maar verder al omgekleed te zijn. Voor deze groepslessen (incl. FunXtion) geldt namelijk dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de kleedkamers.
Voor individueel trainen kan wél gebruik gemaakt worden van de kleedkamers. Echter niet van de toiletten, douches en relaxruimte.

Uitleg Reserveren

Om er zeker van te zijn dat iedereen die bij ons komt sporten veilig, verantwoord en prettig kan sporten zal je ook moeten gaan reserveren voor individueel fitness. Zo garanderen we dat er niet te veel mensen tegelijk zijn en kunnen we ook garanderen dat er voldoende apparaten beschikbaar zijn voor iedereen die er is.

De tijdsblokken voor individueel fitness zijn:

Maandag, woensdag en vrijdag:
7.00-8.15
8.30-9.45
10.00-11.15
11.30-12.45
13.00-14.15
14.30-15.45
16.00-17.15
17.30-18.45
19.00-20.15
20.30-21.45
22.00-23.15

Dinsdag en donderdag:
8.30-9.45
10.00-11.15
11.30-12.45
13.00-14.15
14.30-15.45
16.00-17.15
17.30-18.45
19.00-20.15
20.30-21.45
22.00-23.15

Zaterdag en zondag:
8.30-9.45
10.00-11.15
11.30-12.45
13.00-14.15
14.30-15.45
16.00-17.15

Voor dit reserveren gebruiken we “Baanreserveren”. Dit is hetzelfde systeem als voor onze groepslessen. Diegene die hier al bekend mee zijn zullen zien dat ze nu ook kunnen reserveren voor individueel fitness. Diegene die hier nog niet bekend mee zijn kunnen hier de benodigde uitleg vinden.

Het complete groepslesrooster vind je hier. Wanneer je Sportcentrum Oudenrijn binnenkomt zal er een duidelijk bord staan waarop je kunt zien waar gewacht moet worden. (groepsles of individueel trainen).

Regels individueel fitness

Let op: voor individueel fitness gelden blokken van 75 minuten. Wanneer je wordt opgehaald krijg je een eigen ‘schoonmaakflesje’ en doekje. We verwachten van iedereen dat je schoonmaakt wat je gebruikt hebt tijdens/na het trainen.
Aan het eind van deze 75 minuten moet je van de fitnessvloer af zijn. In het kwartier dat volgt volgen wij het schoonmaakprotocol en bereiden we de komst van de volgende groep voor.

Wanneer je korter wilt trainen dan 75 minuten kun/mag je natuurlijk eerder stoppen. Het is echter niet mogelijk om ‘tijdens’ een blok later te beginnen. De starttijden van de blokken liggen vast en alleen op die tijdstippen kun je starten met individueel trainen.

Het aantal boekingen/reserveringen dat je kunt doen is in principe onbeperkt. Echter, om iedereen een eerlijke kans te geven om op bepaalde tijdstippen te sporten geldt dat je 2 lessen per week al één week vooruit mag boeken. Wanneer je vaker per week wilt kun je het 3e/4e/5e enz.  sportmoment vanaf 12 uur van tevoren boeken.  Dit geldt zowel voor individueel trainen, FunXtion als voor groepslessen en het reserveringssysteem doet dit automatisch.

Wanneer je hebt gereserveerd voor een groepsles of om individueel te komen trainen vragen we je maximaal 10 en minimaal 3 minuten van tevoren bij ons te zijn. Wanneer je Sportcentrum Oudenrijn binnenkomt zie je het bord staan waarop je kunt zien waar gewacht moet worden. (groepsles of individueel trainen). Hier zal je door een van de intructeurs of baliemedewerksters opgehaald worden.

FunXtions en combinaties van groepslessen en individueel trainen

Om iedereen zo optimaal mogelijk te spreiden zullen de FunXtionlessen niet op fitnessvloer gegeven worden. Zo creëren we meer ruimte voor individueel trainen, zonder dat dit ten koste gaat van de FunXtion.

Omdat de aantallen per categorie (individueel trainen/funXtion/groepslessen) beperkt zijn is het  helaas niet mogelijk om een combinatie te doen van bijvoorbeeld én FunXtion én individueel trainen. Je reserveert óf voor individueel trainen óf voor Funxtion.

Om deze reden hebben we onze FunXtionlessen uitgebreid naar 45 minuten zodat je een volwaardige workout hebt.

Twee groepslessen achter elkaar doen kan/mag wel. Wel willen we je vragen om weer ‘terug’ te gaan naar de horeca en daar te wachten tot je opgehaald wordt voor de volgende les.

Contracten

Alle contracten die 15 maart ‘bevroren’ zijn zullen per 1 juli weer starten. Het overzetten van het openstaande tegoed van (gekochte) strippenkaarten voor buitensporten zullen we de eerste weken van juli in orde gaan maken. Waarschijnlijk staat dat tegoed woensdag dus nog niet op je pas.

Scroll naar boven