fbpx

Overleef de decembermaand zonder spijt en blijf lekker op gewicht

Is december voor jou ook een maand vol verleidingen die je niet kunt weerstaan? Schiet dan niet direct in de stress. Ook in december kun je makkelijk op gewicht blijven.
Laat het voorop staan dan je niet dik wordt tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst. Je mag jezelf dus echt wel wat extra’s gunnen. Je moet alleen weten maat te houden. Lees hier de 5 tips…

Decembertip # 1 – Geniet op de feestdagen
Laat de chocoladeletters, pepernoten, kerstkransjes liggen tot de dagen echt zijn aangekomen. Gun jezelf dan iets lekkers. Zo voorkom je dat je het lekkers al zat bent voordat het feest echt wordt gevierd. Je beperkt de totaal inname van de maand december en je kunt gewoon genieten op de dag zelf.

Decembertip # 2 – Ga op de feestdagen een stukje lopen
Op de feestdagen zitten we al snel de hele dag binnen. Daag jezelf uit om een stukje te gaan wandelen, het is dan vast heerlijk weer! Loop een extra blokje om, zodat je zeker weet dat je verantwoord bezig bent die dag. (Sowieso niet verkeerd om dit in je systeem te krijgen).

Decembertip # 3 – Laat niks weg
Sla geen maaltijden over, zodat je dan wel een extra chocolaatje kan eten. Zorg ervoor dat je alle hoofdmaaltijden nuttigt en gun jezelf als een tussendoortje iets lekkers (kleins).

Decembertip # 4 – Maak afspraken met jezelf
Lukt het jou niet om het bij 2 chocoladepepernoten te houden? Spreek met jezelf af hoeveel je van iets gaat genieten die dag. Zijn dat 10 pepernoten over de dag of zijn het er 5? Geef jezelf je woord en houd je aan de afspraak. Breek niet de belofte met jezelf, dat doe je toch ook niet bij een ander…

Decembertip # 5 – Jouw eetgedrag
De 5e tip is misschien wel de belangrijkste rondom jouw voedingspatroon. Kijk naar jouw eigen eetgedrag. Houd jezelf eens de hele dag in de gaten, wat doe jij eigenlijk wanneer er eten in de buurt is, hoe gedraag jij je werkelijk? Neem jij een pepernootje voor het eten of juist er na? Ben je aan het kletsen op het moment dat je verleiding groot is of eet je juist als je alleen bent? Zo kom je erachter op welke momenten jij het moeilijk hebt. Je kunt hier dan op letten en een nieuw doel voor stellen bij de volgende feestdag. Je kunt natuurlijk niet alles in een keer perfect doen.

Geniet van de decembermaand, want voor je het weet is het alweer 2018.

 

 

 

 

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is.

Scroll naar boven