*|MC:SUBJECT|*

Beste leden,


Het is herfst en de blaadjes vallen langzaam van de bomen. Leidsche Rijn verandert in een kleurrijke omgeving met veel dwarrelende bladeren. Een prachtig gezicht en heerlijk om van te genieten!

Ook bij Sportcentrum Oudenrijn is het de komende periode weer genieten. Zo hebben we een spinning special op 19 oktober, is de uitslag van de VES-actie bekend, stellen onze stagiaires Manon en Marit zich voor en krijg je weer een up date van Jasper. Verder doet Martijn mee met de Mud Master Run om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding en hebben wij een speciale actie in onze virtual reality room. 

Kortom: er is weer van alles te beleven in Sportcentrum Oudenrijn!

Special van de maand oktober!

Spinning special


Sportcentrum Oudenrijn organiseert op 19 oktober de Tour-de-France-spinning- special van maar liefst 2 uur. De special is van 19:00 - 21:00 uur. Deze special zal gegeven worden door onze eigen Johan, voorzitter van de stichting Alpe d'Huzes. De spinning special wordt ondersteund door prachtige videobeelden van de afgelopen Tour de France en uiteraard sluiten we af met een paar Franse hapje en Franse wijn in ons Grand Café. Het stevige bergparcours en de sprintetappes komen natuurlijk allemaal terug in deze mooie rit!

Wil je zelf een keer de Tour-de-France -spinning-special ervaren? Schrijf je dan nu in bij de balie. Bij minimaal 10 inschrijvingen gaat de les door.

Kun je geen genoeg krijgen van spinning en wil je meer...
Op 3 januari 2019 om 23:59 uur gaat Johan in ons sportcentrum een recordpoging doen om 24 uur achter elkaar spinningles te geven. Je kan meedoen voor € 6 per uur en deze bijdrage gaat volledig naar de kankerbestrijding. Opgeven kan via bijgaande link https://tinyurl.com/yc8xqn24 

Winnaars VES-actie zijn bekend


In de zomerperiode is iedereen fanatiek komen sporten om zoveel mogelijk stempels te bemachtigen, want die kaart moest vol. Helaas heeft niemand bij Sportcentrum Oudenrijn die prachtige reis naar het betoverende Finland gewonnen. Maar er is wel iemand die in de prijzen is gevallen. Zo heeft Justin twee entreekaarten voor de Amsterdam Dungeon gewonnen

Justin van harte gefeliciteerd met je prijs!!

Virtual Reality Gaming van start

Zo levensecht dat je vergeet dat het een game is! 
Altijd al eens een Formule 1 auto willen besturen? Met de VR-bril op, het geluid van de auto op je oren, een stoel die beweegt en pedalen en een stuur die levensecht zijn kan dat nu. Gewoon in Sportcentrum Oudenrijn! 
Of speel de shootergame en ga gezamenlijk als ‘Special Forces’ een verlaten schoolgebouw in. Lukt het jullie om, uitgerust met een wapen en een zaklamp, de zombies uit te schakelen? 

Daag je vrienden of familie uit en ervaar de unieke combinatie van virtual reality, 4D én multiplayer! Ook perfect voor groepen of bedrijfsuitjes. Direct een game boeken? Klik hier

Meer informatie? Zie onze website of klik hier voor de promo van de shootergame.

Voor leden van Sportcentrum Oudenrijn is er op donderdagavond 11 oktober een speciale demo-avond. Kom langs tussen 19.00 en 22.00 uur en ga op in deze virtuele wereld!

Nieuwe groepsles

In samenwerking met FysioHolland Medicort zijn wij bezig met een nieuwe groepsles speciaal voor ouderen. De les zal gegeven gaan worden door Sandra in samenwerking met de fysio. In deze les zal de nadruk komen te liggen op rustig en gecontroleerd (op)trainen en vitaal ouder worden. We denken hier begin november mee te kunnen starten. 

Wil je meer informatie of heb je interesse mail dan naar info@sportcentrumoudenrijn.nl

Update plannen 2018

Eerder dit jaar schreven we over projecten voor 2018. Hoogste tijd voor een update.

Glasvezel: Een lang gekoesterde wens is eindelijk gerealiseerd. We hebben in het hele centrum snel en stabiel internet!
Spinningfietsen: Na lang wikken en wegen hebben we besloten om de nieuwe spinningfietsen uit te stellen tot 2019. Dit komt vooral omdat we, als we dan overgaan naar de nieuwe fietsen, ook het allerbeste willen en dat wezenlijk duurder is. Het allerbeste betekent onder andere met vermogensmeter op de fiets, maar bijvoorbeeld ook met visuele ondersteuning. Dit uitstel betekent natuurlijk wel dat het grote onderhoud aan de huidige fietsen weer zal worden opgepakt.
Horeca-kaart: Begin deze maand zijn we overgegaan op de nieuwe horecakaart. Hier krijgen we, met name van fanatieke sporters, veel positieve reacties op! Het lettertype van de kaart vinden we alleen nog wat te klein. Samen met de drukker zijn we aan het kijken hoe dit het mooist opgelost kan worden.
Opknappen douches en saunaruimte: Tot onze ergernis duurt dit langer dan gehoopt. Excuses hiervoor. De voegen zijn in beide doucheruimtes ondertussen gedaan, maar het plafond en de vloer nog altijd niet. Het nieuwe plafond is ondertussen ontvangen en zal de komende weken vervangen worden. Voor de nieuwe vloer zijn we volledig afhankelijk van een externe partij. Zoals het er nu naar uit ziet zal dit oktober of november vervangen worden. 
Virtual reality gaming: Zoals hierboven in deze nieuwsbrief te lezen is gaan we van start met virtual reality gaming! Een racinggame en een shootergame. Uiteraard hebben we een speciale actie voor onze leden. Zie de link!
Nieuwe cardio-apparatuur: Ons aanvankelijke idee om de andere helft van de cardio-apparatuur ook geheel te vervangen door Matrix hebben we wat aangepast. Dit omdat meerdere leden aangegeven hebben erg graag de oude fiets, crosstrainer of loopband te houden. Daarom hebben we gekozen om van alle ‘oude’ apparatuur er twee te laten staan. In december zullen 2 crosstrainers, 2 fietsen, 2 loopbanden, 2 stairmasters (zie foto) en 2 allbody-bikes (zie foto) geplaatst worden!

Even voorstellen...........Manon en Marit

Mijn naam is Manon Broekhuijse, ik ben 18 jaar oud en woon in Vleuten. Sinds 2016 studeer ik aan de Sportacademie in Utrecht met de uitstroom richting Sport, Bewegen en Gezondheid. Hiervoor is het de bedoeling dat ik stage ga lopen bij een fitnesscentrum en dat ga ik dit jaar doen bij Sportcentrum Oudenrijn!

Mijn naam is Marit Odding, 18 jaar oud en ik woon in Terwijde. Ik zit op de sportacademie en ik volg de opleiding Sport, Bewegen en Gezondheid en hiervoor loop ik dit jaar stage bij Sportcentrum Oudenrijn. In mijn vrije tijd volleybal ik en spreek ik graag af met vrienden.
   
      
       Manon         en         Marit

Mud Master Run voor het goede doel


Eén van onze leden - Martijn Witteman - heeft zondag 23 september meegedaan aan de Mud Master run van 18 km. 

Martijn vertelt waarom hij mee heeft gedaan:
'Een goede vriend van mij Serge, heeft een paar maanden geleden te horen gekregen dat hij kanker heeft. Vrij heftig voor iemand van 33 die volop in het leven staat. Serge is nu halverwege de chemotherapie en de behandeling lijkt aan te slaan. De kans is groot dat de ziekte uit zijn lichaam verdwijnt.

Serge's ziekte heeft zoveel indruk op mij gemaakt, dat ik besloten heb geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding door mee te doen aan de 18km Mud Masters run. Ik heb er de afgelopen maanden goed voor getraind - met hulp van fitnessinstructrice Lisette. 

Martijn heeft de Mudmaster Run gehaald. 'Het was erg regenachtig die dag. Het was zwaar en koud, maar het is me gelukt! Ik ben gefinished'. Ik heb 1225 euro opgehaald voor KWF. Een mooi resultaat! 

Ben jij, net als Martijn, aan het trainen voor een groot evenement en wil je dat met ons delen? Laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info@sportcentrumoudenrijn.nl e we nemen contact met je op. 

  
            Serge en Martijn


Dit is een snelle en simpele manier om bewuster te eten…

Hoe vaak overkomt het jou dat je bord al leeg is voordat je er erg in hebt? Je hebt niet door hoeveel je gegeten hebt en of je wel genoeg hebt gehad. 

Leren bewust te eten is belangrijk. Je gaat minder overeten en je geniet meer van je maaltijd. Hier 2 super simpele en snelle tips om bewuster te leren eten: 
  • Eet van een kleiner bordje. Als je een kleinere portie opschept kun je vervolgens na gaan of je genoeg hebt gehad. Ben je nog niet verzadigd, dan kun je eventueel nog een keer opscheppen. 
  • Neem kleinere hapjes en leg je bestek na 3-5 happen even neer. Hierdoor creëer je meer rust in het eten. Je hebt meer tijd om stil te staan bij smaak, structuur en geur en kleur van het eten. 
Je zult merken dat je meer zult genieten van je maaltijd en wellicht ook minder opschept omdat je verzadigd hebt. Probeer het eens toe te passen en merk het verschil.

Wil je meer tips op het gebied van je eetgedrag? 
Like dan onze Facebookpagina en ontvang dagelijks tips en weetjes. 

Smakelijk eten,
Jouw diëtist Maud

Onze jarigen in oktober

Liana    9 oktober - groepslessen
Ben     10 oktober - kok 

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Sportcentrum Oudenrijn 
Europaweg 48
3451 HG Vleuten- De Meern

Tel: 030 666 46 86 
Fax: 030 666 46 93

Info@sportcentrumoudenrijn.nl
www.sportcentrumoudenrijn.nl
Openingstijden
Ma en wo:
07:00 - 23:00 uur

Di, do en vr:
08:30 - 23:00 uur

Za en zo:
08:30 - 17:00 uur






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*