*|MC:SUBJECT|*

Beste leden,


Het 'slechte' weer komt er langzaam aan: regen, wind en wolken wisselen elkaar af. Iedereen is geneigd om lekker knus binnen te blijven. Maar juist met dit weer is het verstandig om naar buiten te gaan. Kom naar Sportcentrum Oudenrijn, want daar is de maand november weer van alles te beleven. 

Zo is de special van de maand een ouder en kind funXtionles, start er vanaf 5 november een nieuwe groepsles voor vitale senioren (Fit & Vitaal) en komen er extra groepslessen bij. Ook krijgen onze sauna en douches deze maand een opknapbeurt en stelt Lies zich even aan je voor. Barbara vertelt iets over haar ervaring met personal training en Lisette heeft de marathon van Chicago gelopen om meer aandacht te vragen voor het syndroom van Turner.

Special van de maand november 
Ouder en kind Funxtion

Kom op vrijdag 23 november gezellig samen met je zoon of dochter mee doen aan de Ouder en Kind Funxtion special. Een complete workout op kracht en conditie gegeven door Dorus.

Ouder & kind 8 t/m 12 jaar - 19:45 - 20:30 uur;
Ouder & kind 13 t/m 16 jaar - 20:30 - 21:15 uur.

Doe mee en geef jezelf samen met je zoon of dochter op aan de balie!

Fit & Vitaal


Vanaf maandag 5 november start Sportcentrum Oudenrijn in samenwerking met FysioHolland Medicort een nieuwe  groepsles Fit & Vitaal. De les zal elke maandag- en vrijdagochtend om 11.00 uur door Sandra gegeven worden.Het trainingsprogramma is samengesteld in samenwerking met Patricia Sakkers (fysiotherapeute) en heeft als doel Fit & Vitaal te blijven. Op de vrijdagochtend zal Patricia bij de les aanwezig zijn voor advies. 

Deze les is uiteraard gratis voor leden!
 
Douches en relaxruimte worden aangepakt

Misschien heb je het al gezien, maar we zijn begonnen aan het opknappen van de kleedkamers. Zo is er bij de herenkleedkamer al een nieuw plafond ingezet. Dit zal ook zeer spoedig gebeuren in de dameskleedkamer en de saunaruimte.

Tevens zal er op donderdag 8 en vrijdag 9 november een nieuwe vloer worden gelegd. Dit betekent helaas wel dat er meerdere dagen geen gebruik kan worden gemaakt van de douches, sauna en het stoombad. Onder voorbehoud zullen de douches vanaf maandag 12 november weer bruikbaar zijn en de saunaruimte vanaf woensdag 14 november. Wil je toch graag douchen? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze douches in de kleedkamers bij de sporthal. 

Natuurlijk proberen we de overlast tot een minimum te beperken.
Inloopspreekuur FysioHolland Medicort verandert

Vanaf 1 november vinden er wat wijzigingen plaats omtrent het gratis inloopspreekuur van FysioHolland Medicort. Het inloopspreekuur zal op dinsdagavond voortaan om 20:30 uur zijn en op vrijdagochtend om 12:10 uur. En op de woensdagavond komt er een extra inloopspreekuur om 20:30 uur. . 

Op de balie van het sportcentrum liggen inschrijflijsten voor het inloopspreekuur.

Verder komt Carina het team versterken op de zaterdag. Dan is er naast kinderfysiotherapie ook iemand aanwezig voor de reguliere fysiotherapeutische klachten. 

Meer weten of een afspraken maken? Bel 088 - 708 08 00

Verandering groepslesrooster

Op de donderdagavond komt er vanaf 1 november een extra funXtionles om 19:00 uur. Deze les wordt gegeven door Jester. 

Vanaf zondag 11 november niet één, maar twee spinningslessen. Zo is de eerste spinningles om 8:30 uur en de tweede start om 9:30 uur. Beide lessen worden door Johan gegeven. 

Het beloven intensieve, afwisselende en uitdagende lessen te worden! Kom jij ook?

Even voorstellen...........Lies

Mijn naam is Lies van Straaten, ik ben 18 jaar oud. 
Ik loop stage bij Sportcentrum Oudenrijn op de vrijdagavonden. Dit doe ik om mijn fitness trainer A-diploma te behalen. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik bij deze sportschool stage kan lopen en mij hier verder kan ontwikkelen.

Tot in de sportschool!

Lies van Straaten

'Personal training maakt mijn spieren sterker en lijf strakker'

Barbara vertelt haar verhaal over personal training met Doriet. 

"Na een tijd niet gesport te hebben wegens een aantal blessures werd het tijd om de draad weer op te pakken en te gaan sporten. Moet bekennen, sporten is niet mijn ding. Negen van de tien keer moet ik mijzelf er echt toe zetten om het te doen. Ik heb best een druk leven, ben zelfstandig ondernemer, heb twee dochters in de pubertijd en een moeder die  veel verzorging vraagt. Dus er is altijd wel een excuus om niet te gaan. Probleem is echter dat ik me echt veel beter voel als ik wel sport en voor mijn kapotte knie is het ook heel belangrijk dat ik zorg dat de spieren sterk blijven. Dus zes maanden geleden besloot ik op zoek te gaan naar een personal trainer en dat werd Doriet. Sindsdien trainen wij één keer in de week op  vrijdagmiddag. Ook al weet ik dat ik eigenlijk vaker moet trainen, ik heb heel veel aan deze wekelijkse sessie met Doriet. Mijn schouderblessure is nagenoeg weg, mijn knie is sterker geworden en mijn lijf wordt langzaam steeds een beetje strakker. Maar naast het feit dat Doriet een hele goede trainster is die precies weet tot hoever ik kan gaan, heeft ze ook een luisterend oor en kan ik tussen de oefeningen door mijn verhaal bij haar kwijt. Dit maakt dat onze wekelijkse sessie heel waardevol voor mij is en ik daardoor altijd positief en met een goed gevoel het weekend begin. Dus nu nog zorgen dat ik geen excuses meer verzin om naar de groepslessen te gaan en ik kan er de hele week tegenaan!"

"Alle oprechte emoties zijn onvrijwillig"
Mark Twain

...en met het laatste piepje van de tijdmeting passeer ik de finish. Verdwaasd kijk ik op, zoekend met een lege blik. Een EHBO-er vangt me op: "Are you all right, miss?". "Yes, I am". En òf ik all right ben. Finishen is iedere keer weer een explosie van geluk, blijdschap, voldoening en trots. Het gevoel van finishen went nooit echt. Een geweldig hoogtepunt van een fantastisch reis. Sport verbroedert en ook deze reis heb ik weer veel mensen mogen ontmoeten met een verhaal, persoonlijk, vaak emotioneel. Running for Turner is inmiddels 8 jaar oud en even zo lang deel ik mijn ervaringen met Turner. Om mij heen zie ik mijn strijdgenoten, blijdschap en uitputting in al haar verscheidenheid. In een roes neem ik mijn medaille in ontvangst en rechts van mij hoor ik de EHBO-er vragen waar ik voor loop, wijzend naar de tekst op mijn shirt.      

4 Nieuwe Manieren om te smullen van december snacks zonder schuldgevoel..

De pepernoten zijn al even te koop. De chocoladeletters vliegen over de toonbank. Heb jij ze al gekocht? Hier een paar tips om lekker te smullen zonder schuldgevoel. Want ook iets lekkers past in een gezond voedingspatroon. 

Smul Bewust # 1: Gun jezelf eens wat lekkers
Bij een gezonde leefstijl hoort wat lekkers. Kies daarom 1 moment in de week dat je iets extra’s/ongezonds neemt, zoals een koekje, chips, pepernoten of een chocoladeletter. Geniet daar dan ook extra van. Hou de andere dagen de basisvoeding. Kies voor OF-OF, in plaats van EN-EN.

Smul Bewust # 2: Eet zonder afleiding. 
Geef jezelf de kans om de aandacht op je maaltijd te richten en ervan te genieten. Dus zonder tv, radio, krant, boek, telefoon en computer.  Als je die chocoladeletter eet. Geniet er dan ook met al je zintuigen van. Geniet van elke hap. Breek eventueel de chocolade in kleine stukjes, zodat je meerdere hapjes hebt.

Smul Bewust # 3: Sla geen maaltijden over
Gisteren veel gegeten? Vanavond weer een uitgebreid diner? Compenseer dit niet door je lunch of ontbijt over te slaan. Als je honger hebt is het moeilijker om bewuste eetkeuzes te maken. Je eet dan juist meer. Voed je lichaam met een gezonde maaltijd en zorg dat je geen honger hebt als de ongezonde snacks op tafel komen. 

Smul Bewust # 4: Waarom wil je eten?
Wacht even voordat je gaat eten en bedenk waarom je op dit moment wilt eten. Wat is de reden dat jij dit nu graag wilt eten? Door deze oefening word jij je bewust van jouw eetgedrag.

Is jouw eigen risico op?
Ja? Goed nieuws. Je kunt dan een persoonlijk advies en coaching krijgen uit de basisverzekering. Volledig vergoed. Wil jij graag weten wat je hebt beste kunt eten? Ik help je graag.

Smul Bewust,
Jouw Diëtist 

   Maud Bogers T: 06 12 98 42 50
   @: maud@goedgevoed-goedgetraind.nl 
   FB: www.facebook.com/goedgevoedgoedgetraind/
   W: www.goedgevoed-goedgetraind.nl

Onze jarigen in november

Paul        1 november - facilitair medewerker
Eelke      4 november - groepslessen
Marco     9 november - facilitair medewerker
Marco   19 november - facilitair management
Mireille  21 november - administratie
Susan   22 november - balie

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Sportcentrum Oudenrijn 
Europaweg 48
3451 HG Vleuten- De Meern

Tel: 030 666 46 86 
Fax: 030 666 46 93

Info@sportcentrumoudenrijn.nl
www.sportcentrumoudenrijn.nl
Openingstijden
Ma en wo:
07:00 - 23:00 uur

Di, do en vr:
08:30 - 23:00 uur

Za en zo:
08:30 - 17:00 uur






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*