Herinrichting fitness uitleg

FASE 1:
Voor wie het nog niet gehoord had in de wandel gangen, maar per half september beginnen met de eerste verandering van in totaal vier veranderingen op de fitness vloer. Deze verandering betreft het funxtion gedeelte en de free weight (losse dumbell) zone die wij gaan uitbreiden.

Waarom gaan wij deze verandering aan: 
Uit onderzoeken van de laatste jaren is gebleken, dat je metabolisme (stofwisseling proces) door krachttraining en HIIT (= high intensity interval training) beter gaat werken dan alleen door cardiovasculair trainen. Met andere woorden, werd er vroeger gezegd, dat je vooral op de cardio apparatuur ( crosstrainer, hardloopband, fiets en etc) moest gaan staan om af te vallen en aan je conditie te werken. Tegenwoordig zal er ook een kracht schema aan gehangen worden.

Nu zien wij binnen ons sportcentrum, dat het kracht gedeelte te klein wordt.
Niet alleen de heren trainen in deze hoek, ook de dames zoeken het kracht gedeelte meer op.
Er is in hele fitness wereld, dus ook binnen ons sportcentrum een verschuiving van cardio naar kracht en Funxtion (= HIIT).

We zijn in overleg met verschillende fitness leveranciers gegaan en gekeken wie er het meest aansloot bij onze ideeën die wij als team hadden verzameld.

De Matrix sluit echt aan bij onze ideeën over hoe wij de fitness zien en wat wij missen hier op onze vloer.

We gaan gefaseerd veranderen en het zal er als volgt uit gaan zien: 
Vanaf ongeveer 15, 16 september:
Funxtion zone wordt groter en zal uitgebreid worden met  meerdere apparaten om Funxtion lessen nog functioneler te maken.
Daarnaast zal er een experience station aan toegevoegd worden. Zoals Rob Velthuis het noemt een grote IPAD, met allemaal oefeningen en trainingen hierin. Die ook buiten de funxtion lessen jou voorzien van een super training. Het rode circuit gedeelte zal hierdoor verhuizen naar het midden van de zaal. Achter de fitness balie. Het midden gedeelte (stack weight), zal verplaatsen naar het losse dumbell gedeelte, hierdoor verdwijnen er ook een aantal apparaten, die wij vernieuwd terug krijgen.

De apparaten laten wij in eerste instantie nog staan, maar ook deze zullen in fase twee, vervangen worden door Matrix apparaten. Het losse dumbell gedeelte en kracht gedeelte wordt vervangen door Matrix apparaten en komt te staan, waar nu de Hammer Strength line staat en de steek gewichten, een ingrijpende verhuizing dus. Het cardio gedeelte blijft hoe het is en wordt vervangen bij fase 3. Het rode circuit wordt vervangen in fase 4, maar zal in een andere vorm terug komen.

Om dit allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen, gaan wij op vrijdag 16 september dicht, voor de fitness en funxtion (groepslessen in de zalen gaan wel door).

Daarnaast zijn wij op donderdag 15 september ook dicht voor een groot bedrijfsevenement, deze extra dag gaan wij goed gebruiken voor de voorbereiding van 16 september.

Vanaf zaterdag 17 september zijn wij open en gaan we knallen!

Deze interne verhuizing zal niet alleen voor u als lid de nodige verandering te weeg brengen, ook voor ons als trainer zal het weer even zoeken zijn naar de routine en continuïteit. Om zoveel mogelijk vragen over de nieuwe apparaten te kunnen beantwoorden en iedereen te helpen op de nieuwe apparaten, zijn wij een week uit geroosterd van intakes en updates en schema’s. Daarnaast staan wij in de eerste week per dag met meerder instructeurs op de vloer.

Wij houden u zo veel mogelijk op de hoogte, maar mochten er toch nog vragen bij u opkomen, kom naar ons toe.

Scroll naar boven