fbpx

Gewichtsbeheersing voor jeugd en gezin

Zit jouw kind ook teveel voor een schermpje en beweegt hij of zij te weinig? Je bent zeker niet de enige die dat vindt.
Alleen die gymles op school is niet genoeg. Hoe zorg je er nu voor dat je kind meer gaat bewegen?

1. Ga samen lopend of met de fiets naar school:
Kinderen kunnen prima fietsen of wandelen naar school als ze op niet al te grote afstand van school wonen. Fiets zelf mee tot je je kind voldoende vertrouwt en laat hem of haar dan lekker zelf gaan. Hoe minder kinderen met de auto gebracht worden, hoe veiliger het is!

2. Kies een sport die je kind zèlf leuk vindt
Op die manier gaan ze met plezier en houden ze het veel langer vol.

3. Samen met een vriendje sporten
Het helpt als je samen gaat: dat ken je waarschijnlijk zelf ook wel: je zegt minder snel af als je afgesproken hebt om te gaan sporten. Voor kinderen geldt dat ook.    

4. Onderneem activiteiten met elkaar als gezin
Kinderen vinden het leuk om samen met hun ouders en broertjes/zusjes iets te ondernemen: dat kan van wandelen in het bos tot een balspelletje buiten. Het hoeft niet  duur te zijn als je het maar samen doet.

5. Stimuleer je kind
Veel kinderen vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen: de tokkelbaan in de speeltuin, een kunstje op de trampoline. Moedig ze aan!

6. Buitenspelen
Hij ligt zo voor de hand maar o zo belangrijk, liefst met vriendjes in de buurt natuurlijk: voetballen, tikkertje, stoepkrijten, ravotten in de modder: alles kan!

7. Dance dance dance
Is het weer te slecht om naar buiten te gaan, organiseer dan een Just  dance wedstrijd of speel samen een potje op de Wii fit.

8. Rope skipping
Het springtouw!! Touwtje springen kan altijd en overal: je kunt het zelfs meenemen in je koffer als je op vakantie gaat. Touwtje springen of rope skipping is helemaal hot: zowel voor jongens als voor meisjes. Jongens vinden het soms lastiger maar kunnen dit prima leren. Tip: koop 2 springtouwen en ga elke dag samen 3 minuten touwtje springen. Wedden dat je
resultaat gaat zien!

9. Ben zelf het goede voorbeeld!
Zien bewegen, doet bewegen. Geef zelf het goede voorbeeld: neem vaker de fiets of loop. Als je kind ziet dat jij het leuk vindt om te bewegen, neemt hij/zij dat vaak  vanzelf over.

Maak vrijblijvend een afspraak via sjuul@lekkerpuh.net

Scroll naar boven