fbpx

Geen groepslessen, maar veel alternatieven!

Beste sporters,

Vanaf morgen zullen er twee weken lang helaas geen groepslessen gegeven worden. Daar balen we natuurlijk ontzettend van, maar tegelijkertijd zijn we blij dat het kabinet het belang van sporten voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid inziet en sportscholen daarom wél open mogen blijven!
Deze keuze komt ook voort uit het feit dat uit onderzoek blijkt dat er nauwelijks COVID-besmettingen zijn terug te voeren op sportscholen.

Evenals bij vorige persconferenties zijn we ook nu direct gaan kijken naar verantwoorde alternatieven die we voor jullie kunnen bieden in deze periode. Dat zijn er veel!

Klik op de onderstaande links om direct naar een onderwerp te springen:
Extra ‘sportschooltje’ tweede verdieping
Fietsen/spinnen
Online (live) lessen
Uitbreiding squash-mogelijkheid
Uitbreiding openingstijden

Samengevat, wij zorgen dat het sporten veilig is en roepen jou opnieuw op; hou je aan de regels, hou onderling afstand, maar blijf ook vooral sporten! Een fit en gezond lichaam is in tijden van corona nóg belangrijker dan normaal!

Sportieve groet,

Team Sportcentrum Oudenrijn

Tweede verdieping

Omdat er geen groepslessen meer gegeven worden op de tweede verdieping zullen we de grote zaal en één kleine zaal tijdelijk ombouwen naar een extra ‘sportschooltje’. Op deze verdieping komt de nadruk niet te liggen op krachtapparatuur, maar juist op wat cardio-apparatuur (roeimachines, fietsen), buikspieren, core-stability en bodyweight exercises. Mogelijkheden voldoende dus om jezelf fit te houden!

Voor deze tweede verdieping zullen dezelfde regels gaan gelden als voor de eerste verdieping, dus maximale aantallen, verplichte reserveringen en flesjes+doekjes.

Reserveren hiervoor kan via ‘Cardio, core, bodyweight & abs’.

We zullen de tweede verdieping bijna elke ochtend en avond gaan openen vanaf a.s. zaterdag. Hiervoor boeken kan vanaf vanavond of morgenochtend.
Let op: het is dus niet toegestaan om bij een reservering voor de tweede verdieping ook oefeningen op de eerste verdieping te doen of vice versa.
Benieuwd hoe deze ruimtes eruit komen te zien? Uiterlijk vrijdagavond verschijnen er foto’s op de website (tabblad ‘cardio & core’ onder ‘Fitness & Health).

Fietsen/spinnen

Ook de spinners kunnen we een alternatief bieden. Bijna elke ochtend en avond zullen we in één kleine zaal een klein aantal spinningfietsen neerzetten die per uur gereserveerd kunnen worden. Reserveren hiervan kan via ‘Zelf sporten op spinningfiets’. Ook dit kan vanaf vanavond.

Er is geen les en dus ook geen instructeur en/of muziek, maar neem je eigen muziek mee en je kunt zelf je ‘cardio’ doen. Ook hiervoor geldt; zeer beperkte maximale aantallen, verplichte reserveringen en flesjes + doekjes. Ook hier verwachten we zaterdagochtend mee te starten.

Online (live) lessen

We gaan de groepslessen uit de eerste lockdown weer online zetten op onze website. Bij ‘Fitness & Health’ vind je het tabblad ‘Thuis fit blijven’ waarop al deze lessen staan.
Ook gaan we op zondagochtend van 09.00-10.00 live een bodyshapeles van Eelke streamen. Kijk op onze social media (Facebook & Instagram) om mee te doen!

Uitbreiding squash-mogelijkheid

Standaard in het fitnessabonnement zit al de mogelijkheid om overdag (ook in het weekend) gratis een squashbaan te huren. Deze mogelijkheid breiden we tot en met woensdag 18 november uit met de mogelijkheid om ook in de avonduren gratis een squashbaan te huren. Reserveren hiervoor kan telefonisch of aan de balie en maximaal één week vooruit.

Openingstijden

Vanaf a.s. dinsdag breiden we onze openingstijden uit. Zo zullen we de komende twee weken ook op dinsdagen en donderdagen om 7.00 uur open zijn en openen we zaterdagavond 14 november ook onze deuren.

Scroll naar top