Zwangerfit

Fit tijdens je zwangerschap? Doe dan mee aan zwangerfit. Zwangerfit is een speciaal programma dat inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis omtrent je zwangerschap en de bevalling. Het is een actieve cursus, waarin training en coaching worden gecombineerd. De hoofddoelstelling van het trainingsgedeelte is het op peil houden van de conditie en spierkracht. Doriet Lyppens-Merhav is fysiotherapeute en gediplomeerd ZwangerFit docente. Zij geeft Zwangerfit cursussen sinds 2009.

Voor wie is ZwangerFit®?
Iedere vrouw kan meedoen vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot de bevalling.

Hoe ziet een les eruit?
De lessen bestaan uit een actief deel van ongeveer 45 minuten en een theoretisch deel van 15 minuten. Het actieve deel bestaat uit low impact aerobics, spierversterking en coördinatieoefeningen. Er is speciale aandacht voor de spieren die tijdens de zwangerschap van groot belang zijn. Het theoretische gedeelte gaat in op diverse onderwerpen rondom de zwangerschap, de bevalling en de nazorg. Er wordt aandacht gegeven aan houding- en bewegingsadviezen, het bekken, bekkenbodemspieren, tiltechnieken en ademhalingstechnieken. Meer achtergrondinformatie of weten wanneer de volgende cursus zwangerfit weer gaat starten. Klik dan hier.

Voor zwangeren begint de les om 20.00 uur, voor vrouwen na de bevalling begint de les om 21.00 uur. Kijk voor meer info op www.zwangerfit-utrecht.nl.

Inschrijven voor de zwangerfit cursus? Vul hieronder je gegevens in, klik op verzenden en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is