fbpx

Lessen

Hieronder lees je wat de lessen inhouden die wij aanbieden. Probeer ze allemaal eens uit!

Klik hier om te lezen hoe u online een les kunt reserveren.

Kracht en spierconditie

Bodyshape

Een simpele en doeltreffende les voor het hele lichaam. Eenvoudig van niveau. Een actief begin en een spierversterkend eind.

Clubpower

Maak kennis met de originele barbell class. Je doet fitness oefeningen op motiverende muziek. Dit is de ideale workout voor spierconditie, afslanken en het behoud van spiermassa. Simpel, veilig en effectief. Een van de Clubjoy lesvormen. (3 maanden hetzelfde programma). In deze les geen actief conditioneel gedeelte.

B.B.B.

In deze les worden alleen de drie B’s getraind: Buik, Billen en Benen. In deze les geen actief conditioneel gedeelte.

Fitter

50 Fit

Voor iedereen die gezond en fit ouder wilt worden. Muziek en oefeningen zijn aangepast aan de doelgroep. De oefeningen zijn gericht op stabilisatie, evenwicht en fit worden.

Fit & Vitaal

Een les speciaal voor iedereen die gezond oud wilt worden. Deze les wordt gegeven in samenwerking met de fysio. De nadruk op sociaal, gecontroleerd en verantwoord (op)trainen om zodoende zo fit en vitaal mogelijk te blijven.

Conditie en zelfverdediging

Kickboksen

In deze les worden zowel boks als schop bewegingen aangeleerd. Daarnaast train je ook je conditie.

KickFun

Op opzwepende muziek en gebruik makend van kickbags verbeter je je stoot- en traptechnieken. In deze les spar je niet op je partner maar op de kickbags.

Conditie

Spinning

Een spinning work-out, is een fiets work-out. Wil je echt afzien en je grenzen verleggen? Join the ride and cycle to the max! Ook deze les is voor iedereen toegankelijk.

HIIT

HIIT is een afkorting van High Intensity Interval Training. Het betekent dat je je training opdeelt in gedeeltes (intervallen), en vervolgens afwisselend intensief traint en dan weer even uitrust. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je lichaam telkens opnieuw een inspanning moet leveren. De rusten zijn kort, je kunt wel even op adem komen, maar dit duurt niet lang genoeg om helemaal uit te rusten. Het is voor deze training belangrijk dat je fit bent!

FunXtion

FunXtion

Uniek in de regio: een functionele Small Group Training van 30 minuten op de speciale FunXtion vloer in de fitness. Train onder begeleiding van een gediplomeerde trainer 30 minuten lang kracht én conditie. Kijk snel op het groepslessenrooster voor de tijden en doe mee! Ideaal als je alleen fitnessen saai vind en moeite hebt om je te blijven motiveren.

Body, mind en stress relief

Sportcentrum Oudenrijn biedt maar liefst vijf verschillende vormen van yoga aan. Het mooie van yoga is, is dat het voor iedereen een andere aanvulling kan geven op je dagelijks leven. Voor de een is yoga een vorm van ontspanning. Terwijl het voor de ander een manier is om het lichaam juist soepel te houden. Welke vorm van yoga je ook kiest, intensief of juist rustig, Sportcentrum Oudenrijn heeft het!

Iyengar based yoga

Bij Iyengar based yoga gaat het om het leren van de juiste techniek. Precisie en techniek zijn de sleutelwoorden van Iyengar based yoga. ‘Door je lichaam zo exact mogelijk in balans te brengen, ontwikkel je uiteindelijk ook de geest’ aldus de grondlegger B.K.S Iyengar. De nadruk bij deze les wordt gelegd op  kracht, weerstand, flexibiliteit en balans. Dit is een prima les om mee te beginnen en de juiste techniek onder de knie te krijgen.

Clubyoga

De oorsprong van Clubyoga ligt in het verre oosten waar veel mensen yoga en tai-chi beoefenen. De les vormt een combinatie van tai-chi, yoga en pilates. Deze holistische les brengt het lichaam in harmonie en balans. Het verbetert je concentratie en verhoogt je zelfbewustijn. De les wordt gegeven op basis van het clubjoy-principe. Dat betekent dat je drie maanden hetzelfde programma volgt. Daarna ga je weer verder met een ander uitdagend programma van clubjoy. Ben je op zoek naar een vorm van inspanning en ontspanning? Dan is clubyoga iets voor jou!

Evening yoga flow

Dit is een heerlijke les om even de dagelijkse beslommering achter je te laten en alle aandacht naar binnen te brengen. Laat de dag los en de energie stromen en ga heerlijk relaxed naar huis. Je werkt aan het lichaamsbewustzijn om zo beter om te gaan met de drukte van ons hedendaagse bestaan. Dit is echt even een moment helemaal voor jou alleen.

Vinyasa yoga flow

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Vinyasa yoga staat beter bekent als flow yoga. Een fijne les als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen. Dat komt omdat het zwaardere en dynamische oefeningen zijn die meer aandacht en inspanning vragen.

Pilates

Een les met grondoefeningen voor het hele lichaam met de nadruk op de ‘core’: de buik- en rugspieren. Krijg een betere houding, sterkere buikspieren en meer flexibiliteit. Weerstandstraining met behulp van je eigen lichaamsweerstand.

Kennis maken met de lessen bij Sportcentrum Oudenrijn? Geef je dan nu op voor een gratis dagpas. Vul hieronder je gegevens in, klik op verzenden en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is

Scroll naar top