Even voorstellen: Inge Jansen voor voet- en (hard)loopanalyse

Mijn naam is Inge Jansen (34 jaar) en ik werk als sportfysiotherapeut bij Medicort o.a. op de vestiging in Sportcentrum Oudenrijn. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in sport en beoefen dat dan ook graag. Ik heb tot mijn 24ste gekorfbald en sinds ik daar mee ben gestopt heb ik me toegelegd op het hardlopen. Mijn specialismen binnen de sportfysiotherapie zijn de knie en hardloop gerelateerde klachten. Vanuit deze interesse ben ik me gaan toeleggen op het aanmeten van individuele (sport-) zolen en het maken van hardloopanalyses. Naast mijn werk bij Medicort ben ik werkzaam als sportfysiotherapeut bij het Nederlands Korfbalteam U17 en U19.

Voor wie is het?
Zolen worden veelal ingezet bij lichamelijke klachten, zoals:
* Knieklachten (patellofemoraal pijnsyndroom, runners knee)
* Onderbeenklachten (mediaal tibiaal stress syndroom, loge/compartiment syndroom)
* Achillespeesklachten
* Hielspoor (hardnekkige pijn onder de hiel)
* Lage rugklachten
* Overige klachten bij wandelen en/of sporten
* Na diverse orthopedische operaties aan voet, enkel, knie, heup, rug.

Bovenstaande klachten kunnen onderhouden worden door een niet optimale stand van de voeten- en/of enkel. Middels een op maat gemaakte zool kan er een juiste lichaamsbalans mogelijk worden gemaakt waardoor op een snelle en effectieve manier voet-, houding- en bewegingsklachten verholpen dan wel gereduceerd kunnen worden.

De voetanalyse
Middels geavanceerd apparatuur wordt er een digitale scan gemaakt van uw voeten in combinatie met lichamelijke onderzoek en indien mogelijk een loopanalyse. Aan de hand hiervan kan bepaald worden of voor u individuele (sport-)zolen geïndiceerd zijn.

De hardloopanalyse
De hardloopanalyse bestaat uit een korte filmopname terwijl u aan het hardlopen bent. Daarna zal dit samen worden geanalyseerd waarna er adviezen gegeven worden ten aanzien van uw looptechniek.

Vergoeding
De intake voor een voetanalyse wordt gezien als een intake fysiotherapie. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen de kosten voor voetanalyse hieronder.

Afhankelijk van uw aanvullend pakket kunnen de zolen (deels) worden vergoed. Het particuliere tarief voor zolen vindt u op onze website in het tarievenoverzicht.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u onze website (www.medicort.nl) raadplegen, contact opnemen met Medicort op 088-7080800 of mij of één van mijn collega’s aanspreken op het sportcentrum.

Scroll naar boven