fbpx

Dare to live your own adventure

Al geruime tijd sport ik (Fabrian Jongerius) met veel plezier bij Sportcentrum Oudenrijn o.a. spinning, pilates en in de fitnesszaal. Spinning heeft mijn voorkeur, ik ben een fervent spinner, volgde lessen bij alle instructeurs. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik me het prettigst voel in de lessen van Liana.

Ruim anderhalf jaar geleden heb ik een heel vervelend ongeluk gehad. 9 maanden lang heb ik niet kunnen sporten op de manier zoals ik gewend was. Ik moest alles weer opnieuw opbouwen vanaf  het nulpunt. Héél diep gegaan, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Voor mijn gevoel 10 stappen terug. Maart 2017 voorzichtig weer begonnen met sporten. Rustig aan, loopband/crossfit en roeien. Enige tijd later ook weer het spinnen opgepakt, mijn favoriete bezigheid.
Personal training (PT)  was iets waar ik vooral in gedachten mee bezig was. In de periode van maart tot en met juli had ik zoiets van ik moet weer op krachten komen, kijken wat ik kan. Langzaam aan ging ik steeds wat meer vooruit.

Juli 2017 had ik zoiets van: ‘Ja, dit voelt goed, nu durf ik de stap te wagen om Personal Training te gaan volgen’.  Bij voorkeur bij Liana, zij kent mij. Ik houd van haar manier van les geven. Alles uit jezelf halen, en het liefst nog een beetje verder. In augustus 2017 zijn we gestart. Twee doelen had ik voor ogen:  terugkomen op het ‘oude’ sportniveau en figuurcorrectie. Niet rigoureus, maar wel serieus!  9 maanden niets doen, hakt er wel in.  Ik was niet tevreden over mijn lichaam. We hebben een nulmeting gedaan en afgesproken dat ik een eet dagboek bij zou gaan houden. Mijn eetpatroon zoals ik gewend was te eten daarin opgeschreven. Na 2 weken dat dagboek aan Liana gegeven om te kijken wat er verbeterd kan worden. Het betekent dat je een spiegel voor  gehouden krijgt, kijken naar jezelf. Eerlijk zijn naar jezelf.  Als je echt wilt dat er een verandering plaatst vindt, moet je ook bereid zijn daar voor te gaan.  Feedback van Liana ter harte genomen en mijn eetpatroon aangepast. Ok, niet altijd even makelijk hoor!!  Liana zegt altijd: ‘afvallen is 80% voeding en 20% sporten. 1x per week volg ik bij haar PT.  Totaal geen spijt van!! Ik werk me kapot en in het zweet, ze ‘beult’  me af, maar ik vind het leuk. Daarnaast volg nog ik 2 x per week een spinningles, tenminste 1 bij Liana en nog een ander uur. Ook volg ik haar Funxtion les op donderdagavond. Begin december mijn tweede weegmoment gehad. Ik ben niet alleen 5 kilo kwijt, er is ook 11 cm rondom mijn buik weg en 7 cm rondom mijn heup en billen. Supertrots op mezelf dat ik dit door Liana al bereikt heb.

Liana brengt je tot het uiterste. Ze daagt je uit om je grens op te zoeken en als je kan, vraagt ze of je nog die extra stap kan zetten.  Als ik klaar ben met de PT of  haar les, voel ik me voldaan, heb ik meer energie. Ik sta echt versteld van wat mijn lichaam kan, hoe sterk je eigenlijk bent.  Met dank aan Liana zit ik nu een stuk beter in mijn vel dan anderhalf jaar geleden.  Als je al twijfelt, laat dit dan het zetje zijn. Ik zeg doen!

Sportcentrum Oudenrijn, het enige sportcentrum in Leidsche Rijn waar voor iedereen wat te beleven is.

Scroll naar top