fbpx

Coronavirus update

23 mei:

Beste leden,

Vanaf woensdag 27 mei starten we met een uitgebreid groepslesrooster buiten. Klik hier om alle informatie rondom SCO Outdoor te lezen.

De afgelopen weken hebben we dagelijks live-lessen via Facebook en Instagram gedaan. Hier stoppen we mee. De lessen blijven echter vindbaar via onze InstagramFacebook en deze pagina.

We hopen jullie allemaal snel te zien bij onze buiten groepslessen!

Sportieve groet,

Team Sportcentrum Oudenrijn

7 mei:

Lieve leden,

De persconferentie van gisteravond zal jullie niet ontgaan zijn. Daar werd gecommuniceerd dat sportscholen pas op 1 september weer open mogen. Mogelijk, zo zei Rutte, in overleg met de branche eerder.

Veel sportscholen hebben gisteravond of eerder vandaag in volle emotie tot van alles opgeroepen. Heel begrijpelijk, maar niet de weg waar wij in geloven.

Neemt niet weg dat ook wij de keuze (nog) niet goed begrijpen. Allerlei contactberoepen die wel mogen, straks ook terrassen waar je eerst tot 30 en vanaf één juli zelfs tot 100 mensen mag ontvangen, maar op een veilige afstand van elkaar met je gezondheid bezig zijn (sporten) mag niet. Dat vinden wij moeilijk te rijmen.

Het ‘gevaar’ van deze nieuwsbrief is dat het nieuws zich momenteel erg snel ontwikkelt en het mogelijk maar korte tijd ‘up-to-date’ is. Zojuist hebben bijvoorbeeld enkele regeringspartijen al opgeroepen tot meer maatwerk voor sportscholen. Uiteraard hebben wij een compleet uitgewerkt plan liggen om te kunnen sporten met altijd gegarandeerd anderhalve meter (of meer) afstand.

Wij zijn en blijven in overleg met brancheverenigingen over het naar voren halen van de openingsdatum. We hebben sterke aanwijzingen dat dit ook zal gaan gebeuren.
Mocht de openingsdatum onverhoopt toch nog ver weg blijven hebben we ook al een zeer concreet plan over het aanbieden van buitensportlessen die voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld door het RIVM en het NOCNSF. Dat werken we op dit moment gedetailleerd uit met al onze fitness- en groepslesdocenten.

Keiharde voorwaarde voor allebei de bovenstaande routes is wel dat dit volledig veilig en verantwoord is. Voor jullie, maar ook voor ons.

Onze missie is immers om bij te dragen aan ieders geluk en gezondheid. In goede tijden, maar evenzeer in mindere tijden.

Komende week komen we hier bij jullie op terug!

Voor nu gaan we door met onze live-lessen. Wij houden jullie op de hoogte.

Blijf fit, blijf gezond,

Sportieve groet,

Sportcentrum Oudenrijn

21 april:

Beste sporter,

Zoals inmiddels bekend is, zullen wij tot 20 mei gesloten moeten blijven.

Team Sportcentrum Oudenrijn

31 maart:

Beste sporter,

Zoals inmiddels bekend is, zullen wij tot en met 28 april gesloten moeten blijven.

Team Sportcentrum Oudenrijn

26 maart:

Hieronder staat een brief met daarin de informatie omtrent de compensatie voor fitnessleden. Overige vragen mail naar info@sportcentrumoudenrijn.nl.

Volgende week zullen wij ook tennisleden, padelleden, contracthouders en sportverenigingen per mail actief informeren.

Beste sporter,

Zoals je weet hebben wij 16 maart onze deuren moeten sluiten. Vooralsnog geldt deze maatregel tot en met 6 april, maar de kans is zeer groot dat deze periode verlengd gaat worden. Heel erg vervelend voor iedereen, maar gezondheid is hoe dan ook ons kostbaarste bezit. Iets waarvoor Sportcentrum Oudenrijn zich normaliter iedere dag inzet. Gezonder, fitter en vitaler worden en ook blijven! En niet te vergeten, wij zijn er ook om sociale contacten te leggen en te onderhouden.

Je kunt het ook omdraaien. Wij beseffen nu maar al te goed hoe goed wij het eigenlijk hebben en hoe belangrijk gezondheid is. Maar ook hoe fijn het is als je niet beperkt wordt in je vrijheid.

Wij willen in ieder geval de mensen die ziek zijn sterkte wensen! En dat geldt niet alleen voor de mensen die getroffen zijn door dit virus.

Dit alles zeggen we vooral om alles wat wij verder te melden hebben in dat perspectief te plaatsen.

Wij gaan namelijk niet ontkennen dat het voor ons een lastige tijd is. Na de economische crisis en het geleidelijke herstel van de afgelopen jaren heeft dit voor Sportcentrum Oudenrijn een enorme impact. En ja, er wordt door de overheid van alles aan gedaan om de economie draaiende te houden, maar dat dit nu en op termijn invloed gaat hebben voor werknemers en werkgevers zal duidelijk zijn.

Ons primaire doel voor nu is wat ons betreft even simpel als uitdagend:

– Jou te behouden als sporter

– Onze collega’s te behouden

Kortom: het voortbestaan van Sportcentrum Oudenrijn!

M.b.t. de Fitness & Health hebben wij goed nagedacht hoe om te gaan met de F&H-abonnementen. Je zult begrijpen dat dit een van de belangrijke inkomstenbronnen is van Sportcentrum Oudenrijn. Daarbij hebben wij vanzelfsprekend ook gekeken naar de adviezen van landelijke brancheorganisaties (zoals NL Actief, de VES) en hoe onze concurrenten hiermee omgaan. Zo zijn er allerlei juridische aspecten waar men zich over aan het buigen is. Maar op dit moment willen wij daar even niet in terecht komen. Het gaat namelijk om ons gemeenschappelijk doel!

Wij hebben daarom besloten om de abonnementen per 1 april “on hold” te zetten. Dat betekent concreet dat de verloren tijd wordt gecompenseerd door deze tijd “achter” het lopende abonnement te zetten.

Ondanks dat dit voor ons een hele “dure” oplossing is willen wij hiermee laten zien dat wij met jou gaan voor de toekomst. Dat betekent ook dat wij de incasso van april niet zullen uitvoeren.

Voor jeugdabonnementen geldt ook dat we deze ‘bevriezen’. Voor bedrijfsfitnessabonnementen ben je als het goed is al geinformeerd via je aanbieder van bedrijfsfitness.

Wat wij kunnen doen met de periode van 16 maart tot 1 april beslissen wij graag na de sluitingsperiode. Vanzelfsprekend gaan wij ook nadenken over een vorm van compensatie maar de duur van de sluiting heeft daar (bedrijfsmatig) veel invloed op. Bijvoorbeeld; als wij 7 april weer open mogen dan is dit een compleet andere situatie dan als wij per 1 juni weer open mogen. Zoals eerder aangegeven gaan wij er nu vanuit dat de periode van sluiting zal worden verlengd. M.b.t. die weken (van 16 maart tot 1 april) doen wij op dit moment een beroep op jouw support en begrip.

Nu zitten wij tijdens de sluiting zeker niet stil. Sterker nog, wij worden hier alleen maar strijdbaarder van en een behoorlijk deel van onze collega’s is hard aan het werk. Iets waar wij heel blij van worden want hieruit blijkt wederom hun enorme commitment. Wij maken nu ook gebruik van het feit dat wij dicht zijn. Wij kunnen namelijk werkzaamheden doen waar wij normaal niet aan toekomen. Naast controle krijgen over de financiële gang van zaken moet je hierbij denken aan:

– Een hele intensieve schoonmaak

– Allerlei facilitaire werkzaamheden

– Veranderen van de voorkant van het Sportcentrum

– Het uitbreiden van de balie bij de horeca

Wij zijn erg benieuwd hoe jij dit gaat ervaren als wij weer open zijn!!

Daarnaast maken onze collega’s van de fitness filmpjes om jou gezond en fit te houden. Klik hier om deze te bekijken.

Wij zouden het geweldig vinden als je hieraan mee doet!

Afsluitend; gezondheid staat bij ons altijd voorop. Wees dan ook voorzichtig, volg de instructies op, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten via info@sportcentrumoudenrijn.nl. Wij houden je zoveel als mogelijk op de hoogte en staan voor je klaar.

Met vriendelijke groet,

mede namens alle collega’s van Sportcentrum Oudenrijn

Rob Veldhuis en Jasper van Leeuwen.

17 maart:

Beste sporters,

Ons besluit afgelopen zondag om dicht te gaan was vóór de persconferentie. Om die reden communiceerden wij dat we tot eind maart dicht zouden zijn. Ondertussen is dit uiteraard bijgesteld naar tot en met 6 april.

Sportieve groet,
Team Sportcentrum Oudenrijn

15 maart:

Wij sluiten Sportcentrum Oudenrijn met ingang van morgen (16 maart) tot en met 31 maart.

Eerder vandaag heeft de regering opgeroepen sportfaciliteiten te sluiten. Samen met de oproep vanuit de overheid om sociale contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven moeten wij geen plek zijn waar mensen juist samen komen.

Op deze website zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar info@sportcentrumoudenrijn.nl

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wees verstandig en volg de adviezen op. We hopen jullie snel weer te zien in ons centrum.

Team Sportcentrum Oudenrijn

12 maart:

Beste sporters,

Twee weken geleden schreven we een bericht over het corona-virus. Sindsdien zijn er, ook in Nederland, een groot aantal besmettingen bijgekomen. Hoewel Utrecht geen risicogebied is zijn er op het moment van schrijven ook in onze provincie 80 vastgestelde patiënten. Zojuist was er een persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen door heel Nederland worden afgelast.

Hoewel er op sommige momenten meer dan 100 personen in Sportcentrum Oudenrijn aanwezig zijn is dit nooit het geval in één ruimte. Hierom is er, in ieder geval vooralsnog, geen reden om Sportcentrum Oudenrijn te sluiten. Wel hechten we er waarde aan om nog een aantal extra maatregelen te treffen.

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat mensen die ziek zijn, koorts hebben en/of hoesten niet komen. Dit is voor ons onmogelijk te controleren en daarom doen we een beroep op ieder zijn/haar verantwoordelijkheid. In je eigen belang, want sporten terwijl je ziek bent is onverstandig, maar ook in het belang van onze andere gasten. Hoe jong en fit je zelf namelijk ook bent, in ons centrum komen ook veel kwetsbaren (ouderen en/of gasten met een mindere gezondheid).

Het is echter ook mogelijk dat je het virus bij je draagt, maar je (nog) niet ziek bent. In deze periode kun je het al wel overdragen. Om deze reden hadden we twee weken geleden al de volgende hygiënemaatregelen in het leven geroepen:

  • Was frequent je handen met water en zeep
  • Nies/hoest in de binnenkant van je elleboog

Wij vinden dit echter het moment om een aantal extra maatregelen te nemen:

  • Onze collega’s zullen geen handen meer geven en we willen onze gasten vragen om dit (onderling) ook niet meer te doen
  • In de sportschool (1e verdieping en in groepsleszalen) zullen vrijdagochtend waar nodig extra torkrollen + schoonmaakmiddelen worden geplaatst. Voor iedereen die daar behoefte aan heeft is er dan de mogelijkheid om vóór je een apparaat/stang/dumbbell gebruikt deze schoon te maken.

Dit laatste is op dit moment geen officieel advies, omdat een virus feitelijk een levend wezen nodig heeft om in leven te blijven, maar het is mogelijk dat een virus kort overleefd buiten een lichaam en via bijvoorbeeld een apparaat bij iemand anders terechtkomt. Dit laatste verplichten we onze leden dan ook niet, maar we willen wel iedereen die daar behoefte aan heeft deze mogelijkheid bieden.

Ondertussen houden wij uiteraard nauw contact met alle officiële instanties (RIVM, NOCNSF, nieuws, vereniging van exclusieve sportcentra, enz) om pro-actief te kunnen blijven handelen.

Gezien de snelheid waarmee het nieuws zich ontwikkelt zullen we vanaf nu frequent een blog op onze website up-to-date houden. Deze is te bereiken via de homepage.

Dank voor je begrip,

Vriendelijke groet,

Sportcentrum Oudenrijn

Scroll naar boven