fbpx

Bewust eten en drinken, wat betekent dat eigenlijk?

Lekker Pûh!!! is gespecialiseerd in gewichtbeheersing voor jeugd en het gezin. Wij geven advies over bewust eten en drinken. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Bewust eten en drinken
Nou eigenlijk voor iedereen wat anders. De ene persoon kijkt naar waar het product vandaan komt, het welzijn van de dieren maar ook van de mensen die de producten
verbouwen. Wat voor invloed heeft het product om de natuur, wat is er nodig om tot heteindproduct te komen? En ga zo maar door.

Het gaat om voeden!
Maar wat natuurlijk ook erg belangrijk is, wat voor effect heeft het hapje wat jij naar binnen werkt op je lichaam en je humeur? Er is een verschil tussen voeden en vullen. Voeden doe je door gezonde producten te eten en te drinken ( bijvoorbeeld groenten, fruit,volwaardige graanproducten en water ). Je eet genoeg, niet te veel en ook niet te weinig.Jouw lichaam en geest kan hierdoor goed functioneren, je groeit, hebt energie en kunt goed opletten in de klas. Eet je te weinig dan kun je je slap en moe voelen en bijvoorbeeld moeite hebben met je te concentreren.

Vullen gaat vaak samen met ongezonde voeding. Koek, chips, snoep enz. Je groeit ook maar dan ( helaas ) in de breedte. En vaak ontwikkel je een koekjesbuik. Voel je je goed als je te veel en te ongezond eet? De meeste mensen niet, of maar heel even en voelen zich daarna langere tijd schuldig. Met bewust eten bedoel ik dus wel voeden en niet vullen.

Scroll naar boven